Paella traditionala spaniola

Paella este unul dintre cele mai renumite si indragite feluri de mancare din Spania. Cu origini in regiunea Valencia, aceasta reteta delicioasa combina orezul cu fructe de mare sau carne si o multime de condimente aromate. Paella este un fel de mancare potrivit pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o cina cu prietenii sau de un eveniment special.

Ingrediente:

  • Orez bomba – 300g
  • Piept de pui – 200g

Instructiuni:

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie paella si adaugati pieptul de pui taiat cubulete. Gatiti-l pana se rumeneste si apoi adaugati calmarii si crevetii.
  2. Adaugati orezul si amestecati-l bine cu celelalte ingrediente. Gatiti-l timp de 1-2 minute pana ce devine opac, apoi adaugati mustarul si amestecati-l din nou.
  3. Adaugati bulionul de pui in tigaie si lasati-l sa fiarba timp de 10-15 minute, sau pana cand orezul este gatit si a absorbit lichidul.

Prezentare: Serviti paella traditionala spaniola imediat, decorand-o cu frunze proaspete de cilantru si feliute de lamaie. Este delicioasa atat calda, cat si rece!

Vin recomandat: Aceasta felie de mancare savuroasa se potriveste de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Sauvignon Blanc sau Albarino.

Ustensile necesare: Tigaie paella, cutit de bucatarie, lingura de lemn, farfurii adanci pentru servire.