Paella – un deliciu culinar spaniol

Paella este una dintre cele mai populare retete de mancare din lume. Originara din Spania, aceasta specialitate culinara a captivat papilele gustative ale oamenilor din intreaga lume. Paella este un fel de mancare traditional cu fructe de mare si orez, imbogatit cu condimente aromate.

Ingrediente:

  • 500 de grame de orez bomba
  • 300 de grame de creveti
  • 300 de grame de scoici
  • 200 de grame de carne de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi

Instructiuni:

  1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul, se lasa la calit pana devin aurii.
  2. Se adauga carnea de pui si se prajeste pana capata o culoare aurie.
  3. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se amesteca bine.
  4. Se adauga orezul bomba si se amesteca timp de 2-3 minute, pana cand orezul devine translucid.
  5. Se adauga apa si se lasa paella sa fiarba incet timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand orezul este gatit.

Recomandare Prezentare:

Paela se poate servi in tigaia in care a fost preparata, pentru un aspect autentic. Se poate decora cu felii de lamaie pentru un plus de prospetime si culoare.

Recomandare de vin:

O paella traditionala se potriveste de minune cu un vin alb sec sau un cava spaniol rece. Aceste bauturi completeaza perfect gustul complex si bogat al preparatului.

Ustensile necesare:

  • Tigaie adanca
  • Cutit
  • Tavi pentru servire