Paella este una dintre cele mai populare retete de mancare din lume. Originara din Spania, aceasta specialitate culinara a captivat papilele gustative ale oamenilor din intreaga lume. Paella este un fel de mancare traditional cu fructe de mare si orez, imbogatit cu condimente aromate.
Ingrediente:
- 500 de grame de orez bomba
- 300 de grame de creveti
- 300 de grame de scoici
- 200 de grame de carne de pui
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
Instructiuni:
- Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul, se lasa la calit pana devin aurii.
- Se adauga carnea de pui si se prajeste pana capata o culoare aurie.
- Se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se amesteca bine.
- Se adauga orezul bomba si se amesteca timp de 2-3 minute, pana cand orezul devine translucid.
- Se adauga apa si se lasa paella sa fiarba incet timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand orezul este gatit.
Recomandare Prezentare:
Paela se poate servi in tigaia in care a fost preparata, pentru un aspect autentic. Se poate decora cu felii de lamaie pentru un plus de prospetime si culoare.
Recomandare de vin:
O paella traditionala se potriveste de minune cu un vin alb sec sau un cava spaniol rece. Aceste bauturi completeaza perfect gustul complex si bogat al preparatului.
Ustensile necesare:
- Tigaie adanca
- Cutit
- Tavi pentru servire