Ingrediente
- 300 g orez cu bob lung
- 200 g pui (piept sau pulpa)
- 200 g fructe de mare (creveti, midii, calamari)
- 1 ardei gras
- 1/2 ceapa
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 gramon de sofran
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 500 ml supa de pui
- sare si piper
Instructiuni
- Taiati carnea de pui in cubulete si ardeiul gras si ceapa julienne.
- Puneti uleiul intr-o tigaie adanca si incalziti-l.
- Adaugati puiul si fructele de mare si gatiti-le pana se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.
- In aceeasi tigaie, caliti ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 5 minute.
- Adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sofranul si supa de pui.
- Lasati sa fiarba timp de 10 minute.
- Adaugati orezul si condimentati cu sare si piper dupa gust.
- Lasati sa fiarba pana cand orezul este gatit si lichidul este absorbit complet.
- Introduceti inapoi fructele de mare si carnea de pui si lasati pe foc cateva minute pentru a se incalzi.
Recomandare Prezentare
Serviti paella fierbinte, intr-un vas adanc de tip tigaie de paella, pe o farfurie mare.
Recomandare de vin de baut
Pentru a acompania aceasta delicioasa mancare spaniola, va recomandam un vin alb uscat precum Albariño sau un Cava, vin spumant produs in regiunea Catalonia.
Ustensile necesare
- Tigaie adanca pentru paella
- Cutit pentru taiat carne si legume
- Lingura de lemn pentru amestecat
- Farfurie mare de servit