Paella: Un deliciu spaniol

Ingrediente

  • 300 g orez cu bob lung
  • 200 g pui (piept sau pulpa)
  • 200 g fructe de mare (creveti, midii, calamari)
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gramon de sofran
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 500 ml supa de pui
  • sare si piper

Instructiuni

  1. Taiati carnea de pui in cubulete si ardeiul gras si ceapa julienne.
  2. Puneti uleiul intr-o tigaie adanca si incalziti-l.
  3. Adaugati puiul si fructele de mare si gatiti-le pana se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.
  4. In aceeasi tigaie, caliti ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 5 minute.
  5. Adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sofranul si supa de pui.
  6. Lasati sa fiarba timp de 10 minute.
  7. Adaugati orezul si condimentati cu sare si piper dupa gust.
  8. Lasati sa fiarba pana cand orezul este gatit si lichidul este absorbit complet.
  9. Introduceti inapoi fructele de mare si carnea de pui si lasati pe foc cateva minute pentru a se incalzi.

Recomandare Prezentare

Serviti paella fierbinte, intr-un vas adanc de tip tigaie de paella, pe o farfurie mare.

Recomandare de vin de baut

Pentru a acompania aceasta delicioasa mancare spaniola, va recomandam un vin alb uscat precum Albariño sau un Cava, vin spumant produs in regiunea Catalonia.

Ustensile necesare

  • Tigaie adanca pentru paella
  • Cutit pentru taiat carne si legume
  • Lingura de lemn pentru amestecat
  • Farfurie mare de servit