Ingrediente:
- 300 g orez
- 400 g fructe de mare (creveti, midii, calamari)
- 250 g pui
- 200 g chorizo (carnati spanioli)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 150 g pastranac
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sofran
- piper si sare dupa gust
Instructiuni:
- Curatati si taiati carnea de pui si chorizo in bucati mici.
- Curatati si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul rosu si pastranacul.
- Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul si pastranacul tocate. Gatiti timp de 5 minute.
- Adaugati carnea de pui si chorizo in tigaie si amestecati bine pana se rumeneste.
- Adaugati fructele de mare si gatiti timp de 3-4 minute pana se patrund.
- Adaugati orezul si amestecati bine pentru a il acoperi cu uleiul si aromele.
- Adaugati sofranul si un litru de apa fierbinte. Amestecati bine, reduceti focul si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit.
- Condimentati cu piper si sare dupa gust.
Recomandare Prezentare:
Serviti paella calda, garnisita cu felii de lamai, puneti lamaia in centrul paellerei pentru a lasa invitatii sa-si stiscaze lamaile peste preparat.
Recomandare de vin de baut:
Paella se potriveste de minune cu un rose sec sau un vin alb uscat din Spania. Recomandam Valencia sau Rioja.
Ustensile necesare:
- Tigaie adanca (paellera)
- Tacamuri pentru servire
- Felii de lamaie pentru garnisit
- Pahare pentru vin