Paella – un deliciu spaniol

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 400 g fructe de mare (creveti, midii, calamari)
  • 250 g pui
  • 200 g chorizo (carnati spanioli)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 150 g pastranac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sofran
  • piper si sare dupa gust

Instructiuni:

  1. Curatati si taiati carnea de pui si chorizo in bucati mici.
  2. Curatati si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul rosu si pastranacul.
  3. Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul si pastranacul tocate. Gatiti timp de 5 minute.
  4. Adaugati carnea de pui si chorizo in tigaie si amestecati bine pana se rumeneste.
  5. Adaugati fructele de mare si gatiti timp de 3-4 minute pana se patrund.
  6. Adaugati orezul si amestecati bine pentru a il acoperi cu uleiul si aromele.
  7. Adaugati sofranul si un litru de apa fierbinte. Amestecati bine, reduceti focul si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute pana cand orezul este gatit si lichidul s-a absorbit.
  8. Condimentati cu piper si sare dupa gust.

Recomandare Prezentare:

Serviti paella calda, garnisita cu felii de lamai, puneti lamaia in centrul paellerei pentru a lasa invitatii sa-si stiscaze lamaile peste preparat.

Recomandare de vin de baut:

Paella se potriveste de minune cu un rose sec sau un vin alb uscat din Spania. Recomandam Valencia sau Rioja.

Ustensile necesare:

  • Tigaie adanca (paellera)
  • Tacamuri pentru servire
  • Felii de lamaie pentru garnisit
  • Pahare pentru vin