Paella – Un deliciu spaniol

Paella – Un deliciu spaniol

Paella este un fel de mancare traditional spaniol originar din regiunea Valencia. Aceasta reteta a devenit extrem de populara in intreaga lume si este iubita pentru gustul sau unic si ingredientele proaspete.

Ingrediente:

  • 400g orez cu bob lung
  • 200g pui taiat cubulete
  • 200g creveti
  • 200g midii
  • 100g calamar
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei rosii
  • 150ml ulei de masline
  • 2 lingurite boia dulce
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Incinge uleiul intr-o tigaie paellera mare, apoi adauga puiul si rumeneste-l usor.
  2. Adauga ceapa, usturoiul si ardeii si lasa-le sa se caleasca pana devin moi.
  3. Adauga orezul si boiaua dulce si amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze.
  4. Adauga apa si lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, pana cand orezul este gatit si a absorbit lichidul.
  5. Adauga fructele de mare si mai lasa sa fiarba timp de inca 5-10 minute, pana cand midii s-au deschis si crevetii si calamarul s-au gatit.
  6. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si serveste.

Recomandare Prezentare:

Serveste paella cu felii de lamaie proaspat stoarse pentru un plus de aroma si culoare. Poti decora cu cateva fire de sofran.

Recomandare de vin:

Pentru a completa gustul bogat al paella, iti recomandam sa servesti un vin alb sec, precum Sauvignon Blanc sau Albarino.

Ustensile necesare:

  • Tigaie paellera
  • Cutit de bucatarie
  • Ceasca de masurare
  • Furculita
  • Lingura de lemn
  • Tocator