Paella – Un deliciu spaniol
Paella este un fel de mancare traditional spaniol originar din regiunea Valencia. Aceasta reteta a devenit extrem de populara in intreaga lume si este iubita pentru gustul sau unic si ingredientele proaspete.
Ingrediente:
- 400g orez cu bob lung
- 200g pui taiat cubulete
- 200g creveti
- 200g midii
- 100g calamar
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei rosii
- 150ml ulei de masline
- 2 lingurite boia dulce
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Incinge uleiul intr-o tigaie paellera mare, apoi adauga puiul si rumeneste-l usor.
- Adauga ceapa, usturoiul si ardeii si lasa-le sa se caleasca pana devin moi.
- Adauga orezul si boiaua dulce si amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze.
- Adauga apa si lasa sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, pana cand orezul este gatit si a absorbit lichidul.
- Adauga fructele de mare si mai lasa sa fiarba timp de inca 5-10 minute, pana cand midii s-au deschis si crevetii si calamarul s-au gatit.
- Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si serveste.
Recomandare Prezentare:
Serveste paella cu felii de lamaie proaspat stoarse pentru un plus de aroma si culoare. Poti decora cu cateva fire de sofran.
Recomandare de vin:
Pentru a completa gustul bogat al paella, iti recomandam sa servesti un vin alb sec, precum Sauvignon Blanc sau Albarino.
Ustensile necesare:
- Tigaie paellera
- Cutit de bucatarie
- Ceasca de masurare
- Furculita
- Lingura de lemn
- Tocator