Paella – un deliciu spaniol

Ingrediente:

  • 400g de orez bomba
  • 2 pui taiati in bucati
  • 300g de scoici
  • 300g de creveti
  • 200g de chorizo
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 ardei rosu, taieite cuburi
  • 100g mazare
  • 1 litru de supa de pui
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul de masline si prajeste puiul pana se rumeneste. Adauga ceapa, usturoiul si ardeiul rosu si gateste timp de 5 minute pana se inmoaie. Adauga orezul si amesteca timp de 2-3 minute.

Adauga treptat supa de pui fierbinte, mestecand incontinuu, pana cand orezul incepe sa absoarba lichidul. Redu flacara si acopera cu un capac.

Dupa aproximativ 10 minute, adauga scoicile, crevetii, chorizo si mazărea. Continua sa gatesti pentru inca 10-15 minute sau pana cand orezul este al dente si toate ingredientele sunt gatite.

Recomandare prezentare:

Serveste paella fierbinte, decorata cu felii de lamaie si patrunjel proaspat tocat.

Recomandare de baut:

Pentru a completa aromele puternice ale paella, se recomanda sa o servesti cu un vin rosu sec.

Ustensile necesare:

  • O tigaie adanca cu capac
  • O lingura mare
  • Cutit de bucatarie
  • Tocator pentru legume