Ingrediente:
- 400g orez
- 800g de carne de pui și găină
- 200g de carne de iepure
- 300g creveți
- 300g midii
- 200g chorizo uscat
- 1 ardei roșu
- 2 roșii mari
- 1 ceapă mare
- 4 căței de usturoi
- 1 lămâie
- frunze de rozmarin
- sare și piper
- ulei de măsline
Instructiuni:
- Tăiați carnea de pui, găină și iepure în bucăți mici. Sare și piper la gust.
- Într-o tigaie adâncă sau paellera, încălziți uleiul de măsline și prăjiți carnea până când devine maro închis. Îndepărtați carnea din tigaie și păstrați-o deoparte.
- În aceeași tigaie, adăugați ceapa tocată și ardeiul roșu tăiat cubulețe. Gatiti pana cand ceapa devine transparenta.
- Adaugati usturoiul tocat si rosiile taiate cubulete si gatiti timp de 2-3 minute.
- Adaugati crevetii, midii si chorizo uscat. Gatiti timp de aproximativ 5 minute pana cand midii se deschid si crevetii devin roz.
- Adaugati orezul si amestecati bine. Gatiti timp de 1-2 minute pana cand orezul este acoperit cu ulei si legume si arata translucid.
- Adauga carnea prajita, frunzele de rozmarin si sucul de lamaie. Adaugati sare si eventual piper dupa gust.
- Turnati apa sau supa de pui peste tot continutul tigaii, astfel incat sa acopere toate ingredientele din paella.
- Lasati ososul sa fiarba timp de 15-20 de minute la foc mic, acoperit cu un capac, sau pana cand orezul este gatit si lichidul a fost absorbit.
Prezentare:
Paella se poate servi drept fel principal într-un recipient mare comun pentru a permite oamenilor să ia porții sau în porții individuale. Este tradițional să se mănânce direct din paellera.
Vin recomandat:
O paella autentică îmbină perfect cu un vin alb uscat, precum un Albariño din Galicia, sau un vin roșu ușor, cum ar fi Rioja Joven din Spania.
Ustensile necesare:
- o paellera sau o tigaie adâncă
- câteva linguri de lemn pentru amestecat
- tăvi pentru taiere cărnii
- cuteze pentru curățarea crevetilor și lămâii