Ingrediente
Pentru 4 portii:
- 300 g orez cu bob rotund
- 200 g piept de pui
- 200 g creveti
- 150 g midii
- 100 g porumb congelat
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 200 g rosii pasate
- 1 l supa de pui
- 1 fire de sofran
- ulei de masline
- sare si piper
Instructiuni
1. Se taie pieptul de pui bucati potrivite si se condimenteaza cu sare si piper.
2. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Ardeii grasi se taie fasii subtiri.
3. Intr-o tigaie incapatoare se adauga ulei de masline si se incinge la foc mediu. Se prajesc bucatile de piept de pui pana devin aurii pe ambele parti. Se scot pe un platou si se pastreaza calde.
4. In aceeasi tigaie se adauga ceapa, usturoiul si ardeii grasi. Se calesc pana devin moi si se adauga orezul. Se amesteca bine pentru a se imbraca cu uleiul de masline si se adauga sofranul.
5. Se adauga treptat supa de pui si rosiile pasate. Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, apoi se adauga crevetii, midii si porumbul congelat. Se mai fierbe inca 10 minute.
Prezentare
Paella se serveste calda, direct din tigaia in care a fost gatita. Se poate garnisi cu lamaie taiata felii si verdeturi proaspete, cum ar fi patrunjel sau coriandru.
Recomandare de vin
Pentru a completa perfect acest deliciu spaniol, recomand un vin alb sec, cum ar fi Albarino sau Verdejo. Acestia vor aduce un echilibru sublim intre aromele dulci si picante ale preparatului.
Ustensile necesare
Tigae mare si incapatoare, ustensile pentru amestecat si servit, cuptor.