Paella Valenciana – Secretul unei retete spaniole traditionale

Ingrediente:

– 300g orez

– 500g fructe de mare (creveți, midii, calamar)

– 200g piept de pui

– 150g chorizo

– 1 ceapă

– 2 ardei grași

– 3 căței de usturoi

– 1 lămâie

Instructiuni:

1. Se gatesc incet ceapa si ardeii taiati cubulete in ulei de masline.

2. Se adauga puiul taiat bucati si chorizo-ul feliat si se lasa sa se rumeneasca.

3. Se adauga fructele de mare si orezul si se amesteca bine.

4. Se adauga apa si se lasa paella la foc mic pana cand orezul este gata.

Recomandare prezentare:

Serviti paella cu felii de lamaie proaspata si cateva frunze de patrunjel tocate fin.

Recomandare vin:

O sticla de vin alb sec sau rose spaniol va completa perfect aromele bogate ale acestei paella.

Ustensile necesare:

Pentru a prepara paella aveti nevoie de o tigaie speciala de paella, un cutit bun pentru taieri precise si o spatula de lemn pentru amestecat. Savurati fiecare imbucatura din aceasta delicioasa reteta traditionala spaniola!