Paella

Ingrediente:

  • 300 g orez bomba
  • 500 g carne de pui
  • 200 g creveti
  • 150 g carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita sofran
  • 1 litru supa de pui

Instructiuni:

  1. Se taie carnea de pui si porc in bucati potrivite.
  2. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se rumeneste carnea.
  3. Se adauga ceapa taiata julien si usturoiul pisat.
  4. Se taie ardeii gras in cubulete si se adauga in tigaie impreuna cu crevetii.
  5. Se presara boia de ardei, sofranul si se sareaza si pipereaza dupa gust.
  6. Se adauga orezul si supa de pui si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute pana cand orezul este facut.
  7. Cand este gata, se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste cald.

Recomandare Prezentare:

Paella se poate servi pe un platou mare, decorat cu lamaie taiata felii. Este o mancare perfecta pentru o masa festiva, iar aspectul colorat si aromele bogate vor cuceri orice invitat.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa perfect gustul sofisticat al paella, se poate servi un vin rosu sec, precum Rioja, din Spania sau un rose uscat, precum Provence, din Franta.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Tocator
  • Tava sau farfurie adanca
  • Furculita si cutit