Ingrediente:
- 300 g orez bomba
- 500 g carne de pui
- 200 g creveti
- 150 g carne de porc
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 legatura de patrunjel
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita sofran
- 1 litru supa de pui
Instructiuni:
- Se taie carnea de pui si porc in bucati potrivite.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se rumeneste carnea.
- Se adauga ceapa taiata julien si usturoiul pisat.
- Se taie ardeii gras in cubulete si se adauga in tigaie impreuna cu crevetii.
- Se presara boia de ardei, sofranul si se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Se adauga orezul si supa de pui si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute pana cand orezul este facut.
- Cand este gata, se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste cald.
Recomandare Prezentare:
Paella se poate servi pe un platou mare, decorat cu lamaie taiata felii. Este o mancare perfecta pentru o masa festiva, iar aspectul colorat si aromele bogate vor cuceri orice invitat.
Recomandare de vin de baut:
Pentru a completa perfect gustul sofisticat al paella, se poate servi un vin rosu sec, precum Rioja, din Spania sau un rose uscat, precum Provence, din Franta.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Tocator
- Tava sau farfurie adanca
- Furculita si cutit