Ingrediente:
- 3-4 vinete mari
- 200 g de mozarella
- 200 g de parmezan
- 500 ml de sos de rosii
- 2 oua
- 4 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1/2 legatura de busuioc
Instructiuni:
- Taiati vinetele in felii grosute si presarati sare peste ele. Lasati sa stea timp de 15 minute pentru a scoate un pic din apa.
- Clatiti vinetele cu apa rece si uscati-le bine cu un prosop de bucatarie. Apoi, prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie cu putin ulei de masline, pana devin moi si aurii.
- Intr-un vas, amestecati ouale cu parmezan si busuioc tocat marunt. Condimentati cu sare si piper.
- Intr-o tava adanca, puneti un strat de sos de rosii, apoi un strat de vinete prajite, un strat de mozarella si un strat de compozitie din oua si branza.
- Continuati sa aranjati straturile in tava, astfel incat sa ajungeti la 3-4 straturi de fiecare ingredient.
- Presarati parmezan ras peste ultimul strat si coaceti la cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute sau pana cand parmigiana devine aurie si crocanta pe deasupra.
Recomandare Prezentare:
Puteti servi parmigiana di melanzane ca fel principal, alaturi de o salata proaspata de sezon. Este delicioasa si calda, dar poate fi servita si a doua zi, rece, ca gustare. Va recomand sa o lasati cateva minute sa se odihneasca inainte de a o portiona, pentru a se intari putin.
Recomandare de vin:
Un vin rosu robust, cum ar fi un Chianti Classico, se va potrivi perfect cu aceasta reteta. Aromele puternice ale vinului se vor imbina frumos cu afumatul branzeturilor si dulceata sosului de rosii.
Ustensile necesare:
- Tava adanca
- Tigaie
- Cuptor
- Cutit
- Prosoape de hartie