Pasta alla Bolognese

Ingrediente:

  • 500g de pasta
  • 500g de carne tocata (de vita si porc)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 400g de rosii in bulion
  • 150ml de vin rosu
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-o cratita mare, incinge uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
  2. Adauga carnea tocata si continua sa amesteci pana se rumeneste uniform.
  3. Toarna vinul rosu peste carne si lasa sa fiarba pana cand alcoolul se evapora complet.
  4. Adauga rosiile in bulion si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora, amestecand din cand in cand.
  5. Fierbe pasta conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-o si adauga-o peste sosul de carne.
  6. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare:

Serveste pasta alla Bolognese cu parmezan ras deasupra si acompaniata de o felie de paine proaspata.

Recomandare de vin de baut:

O pereche clasica pentru pasta alla Bolognese este un vin rosu robust, precum Chianti sau Barolo.

Ustensile necesare:

  • Cratita mare
  • Tigaie
  • Strecuratoare
  • Cutit de bucatarie
  • Ceasca de masurare