Ingrediente:
- 500g de pasta
- 500g de carne tocata (de vita si porc)
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 400g de rosii in bulion
- 150ml de vin rosu
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
Instructiuni:
- Intr-o cratita mare, incinge uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si continua sa amesteci pana se rumeneste uniform.
- Toarna vinul rosu peste carne si lasa sa fiarba pana cand alcoolul se evapora complet.
- Adauga rosiile in bulion si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora, amestecand din cand in cand.
- Fierbe pasta conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-o si adauga-o peste sosul de carne.
- Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare:
Serveste pasta alla Bolognese cu parmezan ras deasupra si acompaniata de o felie de paine proaspata.
Recomandare de vin de baut:
O pereche clasica pentru pasta alla Bolognese este un vin rosu robust, precum Chianti sau Barolo.
Ustensile necesare:
- Cratita mare
- Tigaie
- Strecuratoare
- Cutit de bucatarie
- Ceasca de masurare