Pasta Bolognese – Deliciul clasic italian

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 teline mici
  • 4 catei de usturoi
  • 400g rosii in bulion
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 250 ml vin rosu
  • Sare si piper

Instructiuni:

  1. Tocati ceapa, morcovii si telina marunt.
  2. Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si prajiti legumele pentru cateva minute.
  3. Adaugati carnea tocata si amestecati bine pana se rumeneste uniform.
  4. Turnati vinul rosu si lasati-l sa fiarba pana scade pe jumatate.
  5. Adaugati rosiile in bulion, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
  6. Reduceti focul si lasati sosul sa fiarba incet timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
  7. Serviti pasta bolognese alaturi de paste proaspete sau uscate, presarata cu parmezan ras si patrunjel proaspat tocat.

Recomandare Prezentare:

Pentru a da un plus de savoare, puteti garnisi pasta bolognese cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de Vin:

Va recomandam sa serviti acest deliciu cu un vin rosu, sec si corpolent, cum ar fi Chianti Classico sau un Barolo.

Ustenstile Necesare:

Pentru prepararea acestei retete veti avea nevoie de o tigaie adanca, o lingura de lemn, un cutit de bucatarie si oala pentru paste.