Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 2 teline mici
- 4 catei de usturoi
- 400g rosii in bulion
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 ml vin rosu
- Sare si piper
Instructiuni:
- Tocati ceapa, morcovii si telina marunt.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si prajiti legumele pentru cateva minute.
- Adaugati carnea tocata si amestecati bine pana se rumeneste uniform.
- Turnati vinul rosu si lasati-l sa fiarba pana scade pe jumatate.
- Adaugati rosiile in bulion, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
- Reduceti focul si lasati sosul sa fiarba incet timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Serviti pasta bolognese alaturi de paste proaspete sau uscate, presarata cu parmezan ras si patrunjel proaspat tocat.
Recomandare Prezentare:
Pentru a da un plus de savoare, puteti garnisi pasta bolognese cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare de Vin:
Va recomandam sa serviti acest deliciu cu un vin rosu, sec si corpolent, cum ar fi Chianti Classico sau un Barolo.
Ustenstile Necesare:
Pentru prepararea acestei retete veti avea nevoie de o tigaie adanca, o lingura de lemn, un cutit de bucatarie si oala pentru paste.