Pasta carbonara autentica – O bucurie pentru papilele gustative

Orice pasionat de gastronomie trebuie sa incerce macar o data in viata Paste Carbonara. Originara din Italia, aceasta reteta clasica si delicioasa este adorata de gurmanzi din toata lumea. Se spune ca prima data a fost preparata in orasul Roma, iar la baza acestui preparat stau ingrediente simple, dar savuroase: oua, pancetta, parmezan, pecorino si, bineinteles, paste al dente.

Ingrediente

  • 400 de grame de paste (preferabil spaghetti sau fettuccine)
  • 200 de grame de pancetta sau bacon afumat
  • 4 oua
  • 100 de grame de parmezan ras
  • 50 de grame de pecorino ras
  • Piper proaspat macinat
  • Sare

Instructiuni

  1. Intr-o oala mare cu apa clocotita si sare, fierbe pastele pana devin al dente.
  2. Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta taiata cubulete pana devine crocanta.
  3. Intr-un bol mare, bate ouale cu parmezanul si pecorino-ul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
  4. Scoate pastele din apa si scurge-o bine. Pune pasta in tigaia cu pancetta, apoi adauga amestecul de oua si branzeturi.
  5. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca totul energic, pentru a se lega bine ingredientele.
  6. Serveste foarte calda, presarata cu parmezan si piper proaspat macinat.

Recomandari pentru Prezentare

Aceasta pasta carbonara autentica poate fi servita atat pe farfurii intinse si simple, cat si in boluri adanci pentru o prezentare mai rustica. Presarati putin patrunjel proaspat taiat deasupra pentru un plus de prospetime si culoare.

Recomandare de Vin

Pentru a accentua savoarea pastei carbonara, recomandam un vin alb sec si aromatic, ca un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc. Aromele fructate si aciditatea echilibrata vor completa perfect bucatele de pancetta si branzeturile.

Ustensile Necesare

  • Oala mare pentru fiert paste
  • Tigaie mare pentru prajit pancetta
  • Bol mare pentru amestecarea oualor si branzeturilor
  • Spumiera pentru scos pastele din apa
  • Lingura de lemn pentru amestecat