Pasta carbonara autentica – O delicioasa reteta italiana

Ingrediente

  • 200g spaghetti
  • 100g pancetta
  • 2 oua
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper proaspat macinat

Instructiuni

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie adauga pancetta taiata cubulete si prajeste-o pana devine crocanta. Nu adauga grasime suplimentara, pancetta va lasa suficienta.
  3. Intr-un castron, bate ouale si adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras. Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
  4. Scurge pastele si adauga-le peste pancetta. Amesteca bine pentru a impregna pastele cu grasimea de la pancetta.
  5. Stinge focul si adauga amestecul de ou si parmezan, amestecand rapid pentru a evita coacerea oului.
  6. Serveste pasta carbonara imediat cu restul de parmezan ras deasupra.

Recomandare Prezentare

Pasta carbonara poate fi servita simpla sau cu o salata verde alaturi. Pentru un aspect mai atragator, poti presara putina patrunjel proaspat tocat deasupra pastei in momentul servirii.

Recomandare Vin

Pentru a acompania pasta carbonara, se recomanda un vin alb sec si ușor, cum ar fi un Chardonnay sau un Bianco di Custoza.

Ustensile necesare

  • O tigaie antiaderenta
  • Oala pentru fiert pastele
  • Castron pentru batut ouale
  • Lingura sau spatula pentru amestecat