Pasta Carbonara autentica – reteta clasica din Italia

Ingrediente

– 350 de grame de spaghetti

– 200 de grame de pancetta sau bacon afumat

– 4 oua mari

– 150 de grame de parmezan ras

– 2 catei de usturoi

Instructiuni

1. Intr-un vas mare, puneti apa la fiert cu sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati spaghetti si gatiti conform instructiunilor de pe pachet.

2. Intr-o tigaie mare, puneti pancetta si usturoiul maruntit si gatiti pe foc mediu pana cand pancetta devine crocanta si se rumeneste. Pastrati putin grasime pentru a da aroma pastei.

3. Intr-un castron mic, bateti ouale si parmezanul ras pana cand obtineti o compozitie omogena.

4. Dupa ce spaghetti sunt gata, scurgeti-le si puneti-le in tigaia cu pancetta. Amestecati bine pentru a incoropora toate ingredientele.

Recomandare Prezentare

Pasta Carbonara se serveste calda, presarata cu parmezan rași și piper negru proaspăt măcinat.

Recomandare de vin de baut

Pentru a completa gustul intens al pastei Carbonara, se recomanda un vin alb sec, cum ar fi Pinot Grigio sau Chardonnay.

Ustensile necesare

– Vas mare pentru fiert pastele

– Tigaie mare pentru prajit pancetta

– Castron mic pentru baterea oualor si razuirea parmezanului