Pasta Carbonara autentica – reteta italieneasca

Ingrediente:

  • 300g de paste spaghetti
  • 200g de pancetta
  • 3 oua mari
  • 100g de parmezan ras
  • piper negru proaspat macinat
  • sare

Instructiuni:

Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente. Taie pancetta cubulete si prajeste-o intr-o tigaie adanca pana cand devine crocanta si aurie. Intr-un bol, bate ouale si adauga parmezanul ras, sare si piper. Daca compozitia pare prea uscata, poti adauga o mica cantitate de lapte. Dupa ce pastele sunt gata, scurge-le si amesteca-le imediat cu ouale batute si pancetta prajita. Pasta carbonara se servește calda, presarata cu parmezan ras si piper negru proaspat macinat.

Recomandare Prezentare:

Serveste aceasta delicioasa pasta in farfurii adanci, decorand cu frunze proaspete de patrunjel.

Recomandare de vin de baut:

Acest preparat merge de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Pinot Grigio.

Ustensile necesare:

  • Tigaie adanca
  • Bol pentru oua
  • Tigaie pentru prajit pancetta