Ingrediente:
- 300g de paste spaghetti
- 200g de pancetta
- 3 oua mari
- 100g de parmezan ras
- piper negru proaspat macinat
- sare
Instructiuni:
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente. Taie pancetta cubulete si prajeste-o intr-o tigaie adanca pana cand devine crocanta si aurie. Intr-un bol, bate ouale si adauga parmezanul ras, sare si piper. Daca compozitia pare prea uscata, poti adauga o mica cantitate de lapte. Dupa ce pastele sunt gata, scurge-le si amesteca-le imediat cu ouale batute si pancetta prajita. Pasta carbonara se servește calda, presarata cu parmezan ras si piper negru proaspat macinat.
Recomandare Prezentare:
Serveste aceasta delicioasa pasta in farfurii adanci, decorand cu frunze proaspete de patrunjel.
Recomandare de vin de baut:
Acest preparat merge de minune cu un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Pinot Grigio.
Ustensile necesare:
- Tigaie adanca
- Bol pentru oua
- Tigaie pentru prajit pancetta