Pasta Carbonara autentica

Ingrediente:

  • 400g de spaghetti
  • 200g de pancetta sau guanciale
  • 4 galbenusuri proaspete
  • 100g de parmezan ras
  • Sare si piper negru macinat proaspat

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. In timp ce se fierb pastele, taie pancetta sau guanciale in bucatele mici si prajeste-le intr-o tigaie mare pana devin crocante.
  3. Intr-un castron, amesteca galbenusurile cu parmezanul ras si un praf de sare si piper.
  4. Cand pastele sunt fierte, scurge-le bine si adauga-le in tigaie peste pancetta. Amesteca bine pentru a inveli pastele cu grasimea de la pancetta.
  5. Dezactivati focul si lasati pastele sa se racesca timp de aproximativ 1 minut. Apoi adaugati amestecul de galbenusuri si parmezan.
  6. Acesta este momentul in care puteti ajusta consistenta sosului, adaugand cateva linguri de apa in care s-au fiert pastele.
  7. Asezati pastele pe farfurii si presarati cu parmezan aditional. Serviti imediat!

Recomandare Prezentare:

O idee excelenta de prezentare a pastei carbonara este sa o asezati intr-un castron adanc alb si s-o presarati cu frunze proaspete de patrunjel.

Recomandare de vin de baut:

Pasta carbonara merge foarte bine cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico sau Barolo din regiunea Piemont din Italia.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Castron pentru amestecarea galbenusurilor si parmezanului
  • Tocator pentru pancetta sau guanciale
  • Cratita mare pentru fierberea pastelor
  • Sită pentru scurs pastele