Pasta Carbonara – Bucurie pentru Papilele Gustative

Ingrediente:

  • 250g paste (tip spaghetti, tagliatelle sau fettuccine)
  • 150g pancetta sau bacon afumat, taiat cuburi
  • 3 bucati de ou
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga cuburile de pancetta. Gateste-le pana se rumenesc frumos si devin crocante.
  3. Bate ouale intr-un castron incapator si adauga parmezanul ras. Amesteca bine ingredientele pana cand se obtine un sos omogen.
  4. Scurge pastele si pastreaza putina apa de fierbere.
  5. Toarna pasta fiarta peste pancetta si amesteca bine, adaugand putina apa de fierbere daca este nevoie pentru a subtiia sosul.
  6. Toarna sosul de oua si parmezan peste paste si amesteca bine, asigurandu-te ca fiecare bucata de pasta este acoperita cu sos.
  7. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Serveste imediat, presarand pe deasupra parmezan ras si piper proaspat macinat.

Recomandare Prezentare:

Serveste aceasta delicioasa pasta carbonara cu o crenguta de patrunjel proaspat tocat deasupra pentru un aspect atragator. Poti, de asemenea, adauga cateva felii subtiri de ardei iute pentru a-i da un plus de gust si culoare.

Recomandare Vin de Baut:

O pasta bogata precum Carbonara se potriveste perfect cu un vin rosu, sec si plin de personalitate, cum ar fi un Chianti Clasico din Toscana, Italia.

Ustensile Necesare:

  • Tigaie mare
  • Castron incapator pentru a amesteca sosul
  • Sită pentru a scurge pastele gătite