Ingrediente:
- 250g paste (tip spaghetti, tagliatelle sau fettuccine)
- 150g pancetta sau bacon afumat, taiat cuburi
- 3 bucati de ou
- 50g parmezan ras
- sare si piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
Instructiuni:
- Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si adauga cuburile de pancetta. Gateste-le pana se rumenesc frumos si devin crocante.
- Bate ouale intr-un castron incapator si adauga parmezanul ras. Amesteca bine ingredientele pana cand se obtine un sos omogen.
- Scurge pastele si pastreaza putina apa de fierbere.
- Toarna pasta fiarta peste pancetta si amesteca bine, adaugand putina apa de fierbere daca este nevoie pentru a subtiia sosul.
- Toarna sosul de oua si parmezan peste paste si amesteca bine, asigurandu-te ca fiecare bucata de pasta este acoperita cu sos.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Serveste imediat, presarand pe deasupra parmezan ras si piper proaspat macinat.
Recomandare Prezentare:
Serveste aceasta delicioasa pasta carbonara cu o crenguta de patrunjel proaspat tocat deasupra pentru un aspect atragator. Poti, de asemenea, adauga cateva felii subtiri de ardei iute pentru a-i da un plus de gust si culoare.
Recomandare Vin de Baut:
O pasta bogata precum Carbonara se potriveste perfect cu un vin rosu, sec si plin de personalitate, cum ar fi un Chianti Clasico din Toscana, Italia.
Ustensile Necesare:
- Tigaie mare
- Castron incapator pentru a amesteca sosul
- Sită pentru a scurge pastele gătite