Pasta Carbonara – Deliciul Italiei

Ingrediente:

  • 300g de paste (fettuccine sau spaghetti)
  • 150g de pancetta sau sunca afumata
  • 3 oua mari
  • 100g de parmesan ras
  • Piper proaspat macinat
  • Sare

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet pana devin al dente.
  2. Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta/sunca afumata pana devine crocanta.
  3. Intr-un bol separat, bate ouale si amesteca-le cu parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
  4. Cand pastele sunt gata, scurge-le bine apoi adauga-le in tigaia cu pancetta. Amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se combine.
  5. Stinge focul si adauga treptat amestecul de ou si parmezan, amestecand constant pentru a evita coagularea oului. Continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa si acopera pasta.
  6. Serveste fierbinte cu un pic de parmezan ras deasupra si piper proaspat macinat.

Prezentare:

Poate fi servit cu o felie de paine prajita si decorat cu frunze de patrunjel proaspat.

Recomandare de vin:

Pasta Carbonara merge de minune cu un Chardonnay uscat, care are un echilibru perfect intre aciditate si arome bogate. Il poti servi rece pentru a complementa gustul bogat al pastei.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Oala pentru fiert paste
  • Bol pentru batut ouale
  • Foarfeca pentru taiat pancetta/sunca afumata