Ingrediente:
- 300g de paste (fettuccine sau spaghetti)
- 150g de pancetta sau sunca afumata
- 3 oua mari
- 100g de parmesan ras
- Piper proaspat macinat
- Sare
Instructiuni:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet pana devin al dente.
- Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta/sunca afumata pana devine crocanta.
- Intr-un bol separat, bate ouale si amesteca-le cu parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
- Cand pastele sunt gata, scurge-le bine apoi adauga-le in tigaia cu pancetta. Amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa se combine.
- Stinge focul si adauga treptat amestecul de ou si parmezan, amestecand constant pentru a evita coagularea oului. Continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa si acopera pasta.
- Serveste fierbinte cu un pic de parmezan ras deasupra si piper proaspat macinat.
Prezentare:
Poate fi servit cu o felie de paine prajita si decorat cu frunze de patrunjel proaspat.
Recomandare de vin:
Pasta Carbonara merge de minune cu un Chardonnay uscat, care are un echilibru perfect intre aciditate si arome bogate. Il poti servi rece pentru a complementa gustul bogat al pastei.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Oala pentru fiert paste
- Bol pentru batut ouale
- Foarfeca pentru taiat pancetta/sunca afumata