Pasta Carbonara: Deliciul Italiei

Ingrediente

  • 300g paste fettuccine
  • 200g pancetta
  • 4 oua
  • 100g parmezan ras
  • 4 catei de usturoi
  • Piper negru proaspat macinat
  • Sare

Instructiuni

  1. Fierbe pastele in apa cu sare pana devin al dente; scurge si pastreaza o cana de apa de fierbere a pastelor.
  2. Intr-o tigaie mare, rumeneste pancetta pe foc mediu pana devine crocanta. Adauga usturoiul tocat marunt si soteaza-le pentru cateva minute.
  3. Bate ouale intr-un castron adanc si adauga parmezanul ras. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
  4. Adauga pastele fierte si scurse in tigaie cu pancetta si amesteca bine pana sunt acoperite in intregime.
  5. Toarna compozitia de oua si parmezan peste paste, adauga sare si piper dupa gust, si amesteca rapid pentru a nu se forma cocoloase de ou. Daca sosul este prea gros, adauga putina apa de fierbere a pastelor pentru a-l subti.
  6. Serveste imediat cu parmezan ras deasupra si piper proaspat macinat.

Recomandare Prezentare

Serveste pastele carbonara intr-un castron adanc, presarate cu piper proaspat macinat si parmezan ras deasupra. Poate fi garnisit cu frunze de patrunjel proaspat.

Recomandare Vin

O recomandare excelenta pentru un vin care sa acompanieze perfect pastele carbonara este Vinul Alb Sec de la Tavernello. Acesta are o aciditate placuta si arome citrice si de mere verzi, care se completeaza perfect cu gustul bogat al sosului carbonara. Se serveste rece, la o temperatura intre 8-10 grade Celsius.

Ustensile necesare

Pentru prepararea pastelor carbonara vei avea nevoie de urmatoarele ustensile:

  • Tigaie mare
  • Tigaie mica (pentru pancetta)
  • Castron adanc
  • Furculita
  • Lingura de lemn