Ingrediente
- 300g paste fettuccine
- 200g pancetta
- 4 oua
- 100g parmezan ras
- 4 catei de usturoi
- Piper negru proaspat macinat
- Sare
Instructiuni
- Fierbe pastele in apa cu sare pana devin al dente; scurge si pastreaza o cana de apa de fierbere a pastelor.
- Intr-o tigaie mare, rumeneste pancetta pe foc mediu pana devine crocanta. Adauga usturoiul tocat marunt si soteaza-le pentru cateva minute.
- Bate ouale intr-un castron adanc si adauga parmezanul ras. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
- Adauga pastele fierte si scurse in tigaie cu pancetta si amesteca bine pana sunt acoperite in intregime.
- Toarna compozitia de oua si parmezan peste paste, adauga sare si piper dupa gust, si amesteca rapid pentru a nu se forma cocoloase de ou. Daca sosul este prea gros, adauga putina apa de fierbere a pastelor pentru a-l subti.
- Serveste imediat cu parmezan ras deasupra si piper proaspat macinat.
Recomandare Prezentare
Serveste pastele carbonara intr-un castron adanc, presarate cu piper proaspat macinat si parmezan ras deasupra. Poate fi garnisit cu frunze de patrunjel proaspat.
Recomandare Vin
O recomandare excelenta pentru un vin care sa acompanieze perfect pastele carbonara este Vinul Alb Sec de la Tavernello. Acesta are o aciditate placuta si arome citrice si de mere verzi, care se completeaza perfect cu gustul bogat al sosului carbonara. Se serveste rece, la o temperatura intre 8-10 grade Celsius.
Ustensile necesare
Pentru prepararea pastelor carbonara vei avea nevoie de urmatoarele ustensile:
- Tigaie mare
- Tigaie mica (pentru pancetta)
- Castron adanc
- Furculita
- Lingura de lemn