Pasta Carbonara – Mancarea Italiana Traditionala

Dragii mei gurmanzi, astazi va invit sa descoperim impreuna unul dintre cele mai apreciate si indragite preparate din bucataria italiana – Pasta Carbonara. Aceasta reteta clasica este originara din regiunea Lazio, iar gustul ei desavarsit o face sa fie iubita in intreaga lume.

Ingrediente

  • 300 de grame de spaghetti
  • 150 de grame de pancetta sau bacon afumat
  • 3 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 50 de grame de parmezan ras
  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

Instructiuni

  1. Fierbeti pastele al dente in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie mare, prajiti pancetta sau baconul afumat pana devine crocant.
  3. Tocati marunt usturoiul si adaugati-l peste pancetta prajita.
  4. Intr-un bol, bateti ouale bine si apoi adaugati parmezanul ras, sarea si piperul.
  5. Strecurati pastele si adaugati-le in tigaia cu pancetta prajita si usturoiul. Amestecati bine pentru a combina toate ingredientele.
  6. Turnati amestecul de oua si parmezan peste pastele calde. Continuati sa amestecati pana cand ouale se ingroasa si formeaza un sos cremos.

Recomandare Prezentare

Serviti Pastele Carbonara fierbinti, presarate cu extra parmezan ras si piper negru proaspat macinat. Poate fi garnisita cu frunze de patrunjel pentru un aspect mai apetisant.

Recomandare de Vin

Asocierea perfecta a acestui delicios preparat italian o reprezinta un vin alb sec, cum ar fi un Chardonnay sau un Verdicchio, care se va integra perfect cu aromele intense ale carbonarei.

Ustensile Necesare

  • Tigaie mare
  • Bol pentru amestecat ouale si parmezanul
  • Ciocan de bucatarie (optional, pentru spargerea piperului)