Pasta Carbonara – O delicioasa reteta italiana

Ingrediente

  • 200g spaghetti
  • 150g pancetta sau bacon afumat
  • 2 oua intregi
  • 50g parmezan ras
  • 50g pecorino romano ras
  • piper negru proaspat macinat

Instructiuni

  1. Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala mare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati pastele si gatiti conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie, puneti pancetta sau baconul taiat cubulete si prajiti-l pana devine crocant.
  3. Intr-un bol separat, bateti ouale cu parmezanul si pecorino romano.
  4. Dupa ce pastele sunt fierte, scurgeti-le bine si adaugati-le in tigaia cu pancetta. Amestecati bine pentru a combina toate ingredientele.
  5. Adaugati amestecul de oua si branza peste paste si amestecati rapid pentru a le coat a sosi pasta.
  6. Asezati paste carbonara pe farfurii si presarati cu piper negru proaspat macinat.

Recomandare Prezentare

Serviti paste carbonara imediat, fierbinte. Puteti presara putin parmezan ras deasupra pentru un plus de gust.

Recomandare de Vin

Paste carbonara se potriveste de minune cu un vin alb sec, precum Pinot Grigio sau Chardonnay.

Ustensile Necesare

  • Oala mare pentru fiert pastele
  • Tigaie pentru prajit pancetta
  • Bol pentru amestecat ouale si branza
  • Furculita si lingura pentru a amesteca pastele