Ingrediente
– 400 grame de spaghetti
– 150 grame de pancetta sau slanina
– 3 oua
– 100 grame de parmezan ras
– Sare si piper proaspat macinat
Instructiuni
1. Pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare.
2. Taie pancetta sau slanina in cubulete mici si pune-le intr-o tigaie incapatoare la foc mediu, fara ulei.
3. Cand pancetta este rumena si crocanta, scoate-o din tigaie si pune-o deoparte.
4. Intr-un bol, bate ouale si amesteca-le cu parmezanul ras.
5. Cand apa incepe sa fiarba, adauga spaghetti si gatesti conform instructiunilor de pe ambalaj.
6. Scurge pastele, lasand deoparte putina apa de gatit.
7. Pune pastele in tigaia in care ai gatit pancetta si amesteca usor.
8. Adauga ouale batute si parmezanul, amestecand continuu, astfel incat ouale sa se coaguleze, dar sa nu formeze cocoloase.
9. Adauga pancetta rumena si crocanta peste paste si amesteca usor.
Recomandare Prezentare
Serveste pasta carbonara calda, imediat dupa preparare. Poti presara putin parmezan ras deasupra pentru un plus de savoare.
Recomandare de Vin
Pasta carbonara se potriveste de minune cu un vin alb sec sau chiar un vin rosu usor, precum Chianti.
Ustensile Necesare
– Oala mare pentru fiert pastele
– Tigaie incapatoare pentru prajit pancetta
– Bol pentru batut ouale si parmezanul
– Lingura de amestecat