Ingrediente:
- 350 grame de paste spaghetti
- 150 grame de pancetta sau guanciale
- 3 ouă
- 75 grame de parmezan ras
- Piper negru proaspăt măcinat
Instructiuni:
- Pregătiți o oală cu apă sărată și puneți pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Tăiați pancetta sau guanciale în cuburi mici. Încălziți o tigaie mare și prăjiți cubulețele de carne până devin crocante.
- Într-un bol, bateți ouăle și adăugați parmezanul ras. Aduceți-le la temperatura camerei.
- Când pastele sunt al dente, strecurați-le și transferați-le imediat în tigaia cu carnea prăjită. Amestecați bine pentru a le îmbrăca pe toate cu grăsimea de pe fundul tigăii.
- Ridicați tigaia de pe foc și turnați ouăle amestecate cu brânză peste pastele fierbinți. Amestecați energic în timp ce adăugați sosul pentru a evita ca ouăle să se coaguleze și să devină niște bucăți de omletă.
- Condimentați cu piper negru măcinat proaspăt și amestecați bine.
- Serviți imediat, presărat cu parmezan ras și câteva frunze proaspete de busuioc.
Recomandare Prezentare:
Puteți servi Paste Carbonara alături de o salată verde proaspătă și un pahar de vin alb sec.
Recomandare Vin:
Pentru a acompania această delicioasă rețetă din bucătăria italiană, vă recomandăm un vin alb sec, precum Chardonnay sau Pinot Grigio.
Ustensile Necesare:
- Tigaie mare
- Bol pentru a mixa ouăle și parmezanul
- Oală pentru a fiert pastele
- Storcător pentru sos
- Polonic pentru a strecura pastele
- Tocator pentru cubulețele de carne
- Cuțit