Dragii mei, astazi vreau sa va impartasesc secretul uneia dintre cele mai iubite retete de pasta din intreaga lume: Pasta Carbonara. Originea acestei retete se pierde in timp, dar este clar ca a fost imbunatatita si perfectionata de italieni.
Pentru a pregati aceasta delicioasa pasta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 grame de spaghetti
- 150 grame de pancetta sau guanciale (sunca italiana afumata)
- 3 catei de usturoi
- 3 galbenusuri de ou
- 50 grame de parmezan ras
- Un praf de sare
- Piper proaspat macinat
Ingrediente
Pentru a pregati aceasta delicioasa pasta carbonara, trebuie sa fierbi spaghetti pana cand sunt al dente in apa sarata. Intre timp, taie pancetta sau guanciale cubulete si caleste-o intr-o tigaie pana devine crocanta.
Instructiuni
Cand spaghetti sunt gata, scurge apa si adauga-le peste pancetta. In alt vas, amesteca galbenusurile de ou cu parmezanul ras si usturoiul pisat pana obtii o compozitie omogena. Toarna acest amestec peste pastele calde si amesteca rapid pentru a nu se coagula ouale.
Recomandare Prezentare
Dupa ce ai terminat de pregatit aceasta delicatesa, poti sa o servesti in farfurii adanci, astfel incat sa se pastreze calda mai mult timp. Poti presara deasupra putin parmezan ras si piper proaspat macinat pentru un plus de aroma.
Recomandare de vin de baut
O reteta atat de rafinata merita sa fie insotita de un vin bun. Recomand un Chianti sau un Pinot Noir pentru a-si pune in valoare aromele sale complexe.
Ustenstile necesare
Pentru a pregati aceasta reteta, vei avea nevoie de urmatoarele ustensile: o tigaie, o cratita, un mixer (optional) si o paleta de bucatarie.