Pasta de casă cu sos Bolognese

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 5 ouă
  • 1 linguriță sare
  • 200g carne tocată de vită
  • 200g carne tocată de porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500g roșii pasate
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • sare și piper după gust

Instructiuni:

  1. Pentru a pregăti aluatul, într-un castron mare ceramica cerneti faina si puneti-o pe suprafata de lucru. Create un crater în mijlocul făinii și adaugaţi ouăle și sarea.
  2. Băteţi ouăle cu o furculită şi începeţi să amestecaţi făina din jurul acestora până când aluatul începe să se formeze.
  3. Continuați să amestecaţi cu mâna până când aluatul este omogen și nu mai este lipicios. Înfășuraţi aluatul în folie de plastic și lăsaţi-l să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  4. Pregătiți sosul Bolognese, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adaugaţi ceapa si usturoiul tocat fin. Căliți-le până devin aurii și se înmoaie.
  5. Adăugaţi carnea tocată de vită și de porc în tigaie și gătiţi-o până când se rumeneste uniform. Adaugăţi roșiile pasate, zahărul, oregano-ul, sare și piper și amestecaţi bine. Reduceți căldura și lăsaţi sosul să fiarba timp de 1-2 ore, amestecând din când în când.

Recomandare Prezentare:

Pentru a vă bucura de pasta de casă cu sos Bolognese ca un adevărat expert culinar, serviți-o al dente, adică puțin subcoaptă. Sprinjiti busuioc proaspăt și parmezan ras pe deasupra pentru a aduce o aromă și un strat de gust picant.

Recomandare de vin:

Această delicioasă pastă de casă cu sos Bolognese merge de minune cu un vin roșu uscat, precum Chianti Classico sau Sangiovese. Gustul bogat și aromele echilibrate ale acestor vinuri completează perfect savoarea și complexitatea sosului.

Ustensile necesare:

  • Castron mare de ceramica
  • Foliă de plastic
  • Tigaie mare
  • Furculiță