Ingrediente:
- 200 g spaghetti
- 150 g pancetta sau bacon
- 2 oua + 1 galbenus de ou
- 50 g parmezan ras
- sare si piper
Instructiuni:
- Pune la fiert apa cu putina sare.
- Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta taiata fideluta pana devine crocanta.
- Intre timp, amesteca in bolurile de servire ouale, galbenusul si parmezanul, adaugand sare si piper dupa gust.
- Cand apa a clocotit, adauga spaghetti si fierbe-le conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand pastele sunt al dente, scoate-le din apa si adauga-le imediat peste pancetta, amestecand bine pentru a combina ingrediente.
- Transfera pastele intr-un bol de servire si toarna deasupra sosul facut din oua.
Recomandare Prezentare:
Serveste paste carbonara cu parmezan ras si frunze proaspete de patrunjel.
Recomandare Vin:
O recomandare buna este sa insoteasca aceasta delicioasa reteta un vin alb sec.
Ustensile Necesare:
- O tigaie mare
- Boluri de servire
- Lingura de amestecat
- Sita de scurs