Paste Carbonara

Ingrediente:

  • 200 g spaghetti
  • 150 g pancetta sau bacon
  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 50 g parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Pune la fiert apa cu putina sare.
  2. Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta taiata fideluta pana devine crocanta.
  3. Intre timp, amesteca in bolurile de servire ouale, galbenusul si parmezanul, adaugand sare si piper dupa gust.
  4. Cand apa a clocotit, adauga spaghetti si fierbe-le conform instructiunilor de pe pachet.
  5. Cand pastele sunt al dente, scoate-le din apa si adauga-le imediat peste pancetta, amestecand bine pentru a combina ingrediente.
  6. Transfera pastele intr-un bol de servire si toarna deasupra sosul facut din oua.

Recomandare Prezentare:

Serveste paste carbonara cu parmezan ras si frunze proaspete de patrunjel.

Recomandare Vin:

O recomandare buna este sa insoteasca aceasta delicioasa reteta un vin alb sec.

Ustensile Necesare:

  • O tigaie mare
  • Boluri de servire
  • Lingura de amestecat
  • Sita de scurs