Paste Carbonara

Ingrediente

  • 200g paste spaghetti
  • 150g bacon
  • 3 oua
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper negru macinat
  • ulei de masline

Instructiuni

1. Pune la fiert apa intr-o oala mare si adauga sare. Cand apa incepe sa fiarba, adauga pastele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj.

2. Taie baconul in bucati mici si prajeste-l intr-o tigaie mare la foc mediu pana cand devine crocant. Scoate excesul de grasime cu ajutorul unor servetele de hartie.

3. In bolul in care vei servi paste carbonara, bate ouale si incorporeaza parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.

4. Scurge pastele gata fierte si adauga-le direct in bolul cu oua si parmezan. Amesteca usor pentru a incorpora ingredientele si pentru a obtine o textura cremoasa.

Recomandare Prezentare

Serveste paste carbonara calde, presarate cu extra parmezan ras si piper proaspat macinat. Poti adauga si cateva frunze proaspete de busuioc pentru un plus de aroma si culoare.

Recomandare de Vin

Pastele carbonara merga perfect cu un vin alb sec, cum ar fi un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc. Alege unul care sa aiba un echilibru intre aromele fructate si notele lemnoase.

Ustensile Necesare

  • Oala mare pentru fiert paste
  • Tigaie mare pentru prajit bacon
  • Bol pentru amestecat oua si parmezan
  • Servetele de hartie pentru a absorbi excesul de grasime