Paste carbonara – reteta autentica italiana

Ingrediente:

– 400 g de paste (preferabil spaghete)

– 200 g de pancetta

– 3 oua mari

– 100 g de parmezan ras

– Piper negru proaspat macinat

– Sare

Instructiuni:

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.

2. Intr-o tigaie incapatoare, prajiti pancetta taiata cubulete pana cand devine aurie si crocanta.

3. Intr-un bol, bateti ouale cu parmezanul ras si adaugati sare si piper dupa gust.

4. Dupa ce pastele sunt fierte, scurgeti-le si turnati-le in tigaia cu pancetta. Amestecati bine pentru a omogeniza toate ingredientele.

5. Luati tigaia de pe foc si, imediat, adaugati amestecul de oua si parmezan. Amestecati rapid pentru a preveni formarea unor cocoloase de ou coagulat.

Recomandare Prezentare:

Serviti paste carbonara imediat, presarate cu parmezan ras si o frunza de patrunjel proaspat.

Recomandare de vin:

Un vin alb sec sau un rosu semi-dulce ar fi perfecte pentru a insoti gustul bogat al pastelor carbonara.

Ustensile necesare:

– O tigaie incapatoare

– Un bol pentru amestecarea oulor si parmezanului