Paste carbonara – reteta clasica italiana

Ingrediente:

  • 300g paste (de preferat spaghetti)
  • 200g pancetta sau slanina afumata
  • 3 oua mari
  • 100g parmezan ras
  • piper proaspat macinat
  • sare

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Scurge pastele si pastreaza putina apa de fierbere.
  2. Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta sau slanina afumata pana devine crocanta.
  3. Intr-un bol, bate ouale cu parmezanul ras. Adauga un praf de sare si piper.
  4. Adauga pastele scurse in tigaia cu pancetta si amesteca bine. Opri focul si asteapta 1-2 minute ca sa se raceasca tigaia.
  5. Toarna ouale batute cu parmezanul peste paste, mesteca rapid si continuu pana se formeaza o crema omogena. Daca este prea dens, poti adauga putina apa de la fierberea pastelor.

Recomandare Prezentare:

Serveste paste carbonara imediat, garnisite cu extra parmezan ras si piper proaspat macinat.

Recomandare Vin de Baut:

Pastele carbonara se potriveste foarte bine cu vinul alb sec. Se recomanda un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • Bol pentru amestecat ouale si parmezanul
  • Oala pentru fiert paste
  • Lingura de lemn pentru amestecat