Ingrediente:
- 300g paste (de preferat spaghetti)
- 200g pancetta sau slanina afumata
- 3 oua mari
- 100g parmezan ras
- piper proaspat macinat
- sare
Instructiuni:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Scurge pastele si pastreaza putina apa de fierbere.
- Intr-o tigaie mare, prajeste pancetta sau slanina afumata pana devine crocanta.
- Intr-un bol, bate ouale cu parmezanul ras. Adauga un praf de sare si piper.
- Adauga pastele scurse in tigaia cu pancetta si amesteca bine. Opri focul si asteapta 1-2 minute ca sa se raceasca tigaia.
- Toarna ouale batute cu parmezanul peste paste, mesteca rapid si continuu pana se formeaza o crema omogena. Daca este prea dens, poti adauga putina apa de la fierberea pastelor.
Recomandare Prezentare:
Serveste paste carbonara imediat, garnisite cu extra parmezan ras si piper proaspat macinat.
Recomandare Vin de Baut:
Pastele carbonara se potriveste foarte bine cu vinul alb sec. Se recomanda un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc.
Ustensile necesare:
- O tigaie mare
- Bol pentru amestecat ouale si parmezanul
- Oala pentru fiert paste
- Lingura de lemn pentru amestecat