Paste carbonara

Ingrediente:

  • 400 g paste
  • 4 oua
  • 200 g bacon sau pancetta, taiat in cubulete
  • 100 g parmezan, ras
  • 100 g pecorino romano, ras
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare si piper, dupa gust
  • ulei de masline (opțional)
  • frunze de patrunjel, pentru decor

Instructiuni:

  1. Puneti apa cu sare intr-un vas mare la fiert pentru pasta.
  2. Adaugati pastele si gatiti-le conform indicatiilor de pe pachet, pana sunt al dente.
  3. Intre timp, incepeti sa preparati sosul.
  4. Intr-un vas mare, incingeti ulei de masline (daca folositi) si adaugati cubuletele de bacon sau pancetta. Gatiti la foc mediu, amestecand periodic, pana sunt crocante.
  5. Adaugati usturoiul zdrobit si gatiti pana devine auriu, cam 30 secunde.
  6. In alt bol, mixati ouale cu parmezanul, pecorino romano, sare si piper, pana sunt bine incorporate.
  7. Cand pasta este gata, scurgeti-o si transferati-o in vasul cu sos. Amestecati bine.
  8. Adaugati amestecul de oua si branza peste pasta si amestecati in continuare, pana sunt bine incorporate si pasta este acoperita uniform cu sosul.
  9. Serviti pasta carbonara fierbinte, presarand frunze de patrunjel proaspat tocat.

Enjoy!