Ingrediente:
- 400 g paste
- 4 oua
- 200 g bacon sau pancetta, taiat in cubulete
- 100 g parmezan, ras
- 100 g pecorino romano, ras
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- sare si piper, dupa gust
- ulei de masline (opțional)
- frunze de patrunjel, pentru decor
Instructiuni:
- Puneti apa cu sare intr-un vas mare la fiert pentru pasta.
- Adaugati pastele si gatiti-le conform indicatiilor de pe pachet, pana sunt al dente.
- Intre timp, incepeti sa preparati sosul.
- Intr-un vas mare, incingeti ulei de masline (daca folositi) si adaugati cubuletele de bacon sau pancetta. Gatiti la foc mediu, amestecand periodic, pana sunt crocante.
- Adaugati usturoiul zdrobit si gatiti pana devine auriu, cam 30 secunde.
- In alt bol, mixati ouale cu parmezanul, pecorino romano, sare si piper, pana sunt bine incorporate.
- Cand pasta este gata, scurgeti-o si transferati-o in vasul cu sos. Amestecati bine.
- Adaugati amestecul de oua si branza peste pasta si amestecati in continuare, pana sunt bine incorporate si pasta este acoperita uniform cu sosul.
- Serviti pasta carbonara fierbinte, presarand frunze de patrunjel proaspat tocat.
Enjoy!