Penne alla Vodka

Ingrediente

  • 500 g penne rigate
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml vodka
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras pentru servit

Instructiuni

  1. Pregatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le si lasati-le deoparte.
  2. Toacati ceapa si usturoiul si caliti-le in ulei de masline, pana devin aurii.
  3. Adaugati rosiile in bulion si lasati sosul sa fiarba timp de 10-15 minute, pana se ingroasa putin.
  4. Turnati vodka in sos si lasati-l sa fiarba inca 5 minute, pentru a se evapora alcoolul.
  5. Adaugati smantana si amestecati bine, pana sosul devine omogen. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
  6. Incorporati pastele fierbinti in sos si amestecati bine, pana sunt acoperite uniform.
  7. Serviti paste alla vodka cu parmezan ras deasupra.

Recomandare Prezentare

Serviti aceasta mancare in farfurii adanci, pentru a putea savura sosul delicios. Ornati cu frunze proaspete de busuioc pentru un plus de aroma si culoare.

Recomandare de Vin

Aceasta reteta se potriveste perfect cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti italian sau un Merlot american.

Ustensile Necesare

  • O cratita mare pentru fierberea pastelor
  • O tigaie incapatoare pentru prepararea sosului
  • O spatula de lemn pentru amestecat sosul si pastele
  • O farfurie adanca pentru servit