Penne alla Vodka

Ingrediente

  • 400 g paste penne
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 200 ml sos de roşii
  • 50 ml votcă
  • Sare şi piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor

Instructiuni

  1. Pune apa cu sare la fiert şi fierbe pastele penne conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
  2. Într-o tigaie mare, încălzeşte uleiul de măsline şi căleşte ceapa şi usturoiul până devin aurii.
  3. Adaugă smântâna şi sosul de roşii în tigaie, apoi lasă-le să fiarbă împreună timp de 5 minute. Adu apoi compoziţia la temperatura camerei.
  4. Adaugă votca în tigaie şi lasă să fiarbă timp de 2-3 minute până se evaporează alcoolul.
  5. Scurge pastele şi adaugă-le în tigaie. Amestecă bine pentru a se combina aromele.
  6. Condimentează cu sare şi piper după gust, apoi lasă tigaia pe foc încă 2-3 minute.
  7. Scoate tigaia de pe foc şi ornează pastele cu pătrunjel proaspăt tocat.

Prezentare

Această delicioasă reţetă de penne alla vodka poate fi servită ca fel principal sau ca garnitură. Poate fi însoţită de o salată verde proaspătă sau de un mix de legume la grătar.

Vin recomandat

Pentru a completa perfect aceasta rețetă, vă recomand un vin roșu sec. Un Chianti Classico sau un Merlot ar combina de minune cu aromele din acest preparat.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Cratiță pentru paste
  • Cutit de bucătărie
  • Tocator
  • Furculiță
  • Lingură mare