Penne all’Arrabbiata – O reteta italiana plina de pasiune

Ingrediente:

  • 300 g paste penne
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 ardei iute, tocat
  • 500 ml sos de rosii
  • 50 g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie, se incinge uleiul de masline si se adauga usturoiul si ardeiul iute. Se calesc timp de 1-2 minute.
  3. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, pana cand sosul se ingroasa putin.
  4. Se scurg pastele si se adauga in tigaie impreuna cu sosul. Se amesteca bine pentru a se imbiba cu sosul.
  5. Se adauga parmezanul ras si se condimenteaza cu sare si piper.
  6. Se servesc pastele calde, presarate cu parmezan ras si ardei iute.

Recomandare Prezentare:

Serviti pastele intr-un bol adanc, astfel incat sa puteti savura fiecare imbucatura. Decorati cu cateva frunze de busuioc proaspat pentru un aspect elegant.

Recomandare de vin de baut:

Penne all’Arrabbiata sunt un fel de mancare plin de viata si gust, asa ca merita sa fie insotite de un vin rosu intens si robust, cum ar fi Chianti Classico sau Barbera.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Oala pentru fiert paste
  • Cutit
  • Polonic