Ingrediente:
- 300g penne
- 150g bacon afumat
- 3 oua
- 100g parmezan ras
- sare si piper
Instructiuni:
- Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-o tigaie, prajeste baconul afumat taiat cubulete pana devine crocant.
- Amesteca intr-un bol ouale, parmezanul ras si un praf de sare si piper.
- Strecoara pastele si adauga-le in tigaia cu baconul. Amesteca bine.
- Ia tigaia de pe foc si adaugati amestecul de oua si parmezan. Amesteca rapid pentru a se omogeniza si pentru ca ouale sa se coaguleze usor in contact cu caldura pastelor.
Recomandare Prezentare:
Serveste penne carbonara cu putin parmezan ras deasupra si un pic de piper proaspat macinat.
Recomandare de vin de baut:
Acompaniaza aceasta delicioasa reteta italiana cu un vin Alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Falanghina.
Ustensile necesare:
- Tigaie
- Ceainic
- Furculita si cutit