Penne Carbonara – Un deliciu italian de neuitat

Ingrediente:

  • 300g penne
  • 150g bacon afumat
  • 3 oua
  • 100g parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie, prajeste baconul afumat taiat cubulete pana devine crocant.
  3. Amesteca intr-un bol ouale, parmezanul ras si un praf de sare si piper.
  4. Strecoara pastele si adauga-le in tigaia cu baconul. Amesteca bine.
  5. Ia tigaia de pe foc si adaugati amestecul de oua si parmezan. Amesteca rapid pentru a se omogeniza si pentru ca ouale sa se coaguleze usor in contact cu caldura pastelor.

Recomandare Prezentare:

Serveste penne carbonara cu putin parmezan ras deasupra si un pic de piper proaspat macinat.

Recomandare de vin de baut:

Acompaniaza aceasta delicioasa reteta italiana cu un vin Alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Falanghina.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Ceainic
  • Furculita si cutit