Pizza italiana autentica

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 350 ml apa calda
  • 10 g drojdie
  • 10 g sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 300 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 150 g salam
  • dovlecei, ardei, masline pentru decor

Instructiuni:

  1. Puneti faina intr-un bol mare si faceti o adancitura in mijloc. Adaugati drojdia dizolvata in apa calda si sare si framantati pana obtineti un aluat elastic.
  2. Lasati aluatul la crescut timp de 1 ora, intr-un loc cald.
  3. Rulati aluatul intr-o forma rotunda si transferati-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
  4. Intindeti sosul de rosii pe aluat, apoi adaugati mozzarella, parmezanul si salamul.
  5. Adaugati dovlecei, ardei, masline dupa preferinta.
  6. Coaceti in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand crusta este crocanta si bronzata.

Recomandare prezentare:

Serviti pizza calda, taiata in bucati dreptunghiulare si decorata cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de vin de baut:

Pizza italiana se potriveste bine cu un vin rosu uscat. Un Chianti sau un Barbera sunt alegeri excelente.

Ustensile necesare:

  • Bol mare
  • Tava de copt
  • Hartie de copt
  • Rola pentru rulat aluatul