Ingrediente:
- 500 g faina
- 350 ml apa calda
- 10 g drojdie
- 10 g sare
- 50 ml ulei de masline
- 300 g sos de rosii
- 200 g mozzarella
- 100 g parmezan
- 150 g salam
- dovlecei, ardei, masline pentru decor
Instructiuni:
- Puneti faina intr-un bol mare si faceti o adancitura in mijloc. Adaugati drojdia dizolvata in apa calda si sare si framantati pana obtineti un aluat elastic.
- Lasati aluatul la crescut timp de 1 ora, intr-un loc cald.
- Rulati aluatul intr-o forma rotunda si transferati-l pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
- Intindeti sosul de rosii pe aluat, apoi adaugati mozzarella, parmezanul si salamul.
- Adaugati dovlecei, ardei, masline dupa preferinta.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand crusta este crocanta si bronzata.
Recomandare prezentare:
Serviti pizza calda, taiata in bucati dreptunghiulare si decorata cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare de vin de baut:
Pizza italiana se potriveste bine cu un vin rosu uscat. Un Chianti sau un Barbera sunt alegeri excelente.
Ustensile necesare:
- Bol mare
- Tava de copt
- Hartie de copt
- Rola pentru rulat aluatul