Pizza italiana autentica

Ingrediente:

  • 500 g faina alba de grau
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 10 g sare
  • 25 ml ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 100 g salam
  • 50 g masline negre
  • 50 g ciuperci
  • 50 g ardei gras
  • 1 lingurita oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un castron, se pune faina si se face o adancitura in mijloc. Se adauga drojdia uscata si apa calduta si se lasa la crescut timp de 10-15 minute.
  2. Se adauga sare si ulei de masline si se fragezeste aluatul pana devine elastic si nu mai lipeste de maini.
  3. Se lasa aluatul la dospit timp de 1 ora.
  4. Se intinde aluatul intr-o forma rotunda si se pune sosul de rosii, mozzarella taiata cubulete, salam, masline, ciuperci si ardei gras taiate felii. Se presara oregano deasupra.
  5. Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Pizza italiana autentica poate fi servita cu o salata verde proaspata pentru a completa gustul intens al sosului de rosii si al ingredientelor de pe suprafata ei.

Recomandare de vin:

O pizza italiana traditionala se asociaza de obicei cu un vin rosu de calitate, precum un Chianti sau un Barbera. Aceste vinuri au o aciditate echilibrata si tanini fini, care se vor potrivi bine cu aromele intense ale ingredientelor de pe pizza.

Ustensile necesare:

  • Castron
  • Furculita sau tel
  • Folie de plastic
  • Tavita de copt
  • Tava pentru pizza