Ingrediente:
- 500 g faina alba de grau
- 7 g drojdie uscata
- 325 ml apa calduta
- 10 g sare
- 25 ml ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 150 g mozzarella
- 100 g salam
- 50 g masline negre
- 50 g ciuperci
- 50 g ardei gras
- 1 lingurita oregano
Instructiuni:
- Intr-un castron, se pune faina si se face o adancitura in mijloc. Se adauga drojdia uscata si apa calduta si se lasa la crescut timp de 10-15 minute.
- Se adauga sare si ulei de masline si se fragezeste aluatul pana devine elastic si nu mai lipeste de maini.
- Se lasa aluatul la dospit timp de 1 ora.
- Se intinde aluatul intr-o forma rotunda si se pune sosul de rosii, mozzarella taiata cubulete, salam, masline, ciuperci si ardei gras taiate felii. Se presara oregano deasupra.
- Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Pizza italiana autentica poate fi servita cu o salata verde proaspata pentru a completa gustul intens al sosului de rosii si al ingredientelor de pe suprafata ei.
Recomandare de vin:
O pizza italiana traditionala se asociaza de obicei cu un vin rosu de calitate, precum un Chianti sau un Barbera. Aceste vinuri au o aciditate echilibrata si tanini fini, care se vor potrivi bine cu aromele intense ale ingredientelor de pe pizza.
Ustensile necesare:
- Castron
- Furculita sau tel
- Folie de plastic
- Tavita de copt
- Tava pentru pizza