Pizza italiana autentica

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 10 g sare
  • 15 ml ulei de masline

Instructiuni:

1. Incepeti prin dizolvarea drojdiei in apa calduta si lasati-o deoparte timp de 10 minute.

2. Intr-un bol mare, amestecati faina si sarea. Faceti un mic crater in mijloc si turnati drojdia dizolvata si uleiul de masline.

3. Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn pana cand compozitia incepe sa se lege.

4. Rasturnati aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati-l timp de aproximativ 10 minute, pana cand devine elastic si moale.

Recomandare prezentare:

Serviti pizza italiana autentica cu sos de rosii, mozzarella proaspata si oregano.

Recomandare vin:

Pentru a completa experienta gustului, recomandam un vin rosu sec si aromatic, cum ar fi Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare:

  • Cuptor pentru pizza
  • Spatula pentru pizza
  • Tava de pizza