Ingrediente
- 350 g faina
- 10 g drojdie proaspata
- 200 ml apa calda
- 10 g sare
- 50 ml ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 150 g mozzarella
- 100 g salam picant
- 50 g masline negre
- busuioc proaspat
Instructiuni
- Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa se activeze pentru 10 minute.
- In cuva unui mixer, amestecati faina cu sarea, apoi adaugati uleiul de masline si drojdia activata.
- Puneti aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati-l energic timp de 5-10 minute, pana devine elastic si neted.
- Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperiti-l cu un prosop umed si lasati-l sa dospeasca la temperatura camerei timp de aproximativ o ora sau pana se dubleaza in volum.
- Intre timp, preparati sosul de rosii, presarandu-l cu busuioc proaspat.
- Preincalziti cuptorul la 250 de grade Celsius.
- Dupa ce aluatul a crescut, ontoarceti-l pe o suprafata infainata si impartiti-l in doua bile egale.
- Intindeti fiecare bila pe o foaie de hartie de copt, pana obtineti o forma rotunda cu grosimea dorita.
- Impartiti sosul de rosii, mozzarella, salamul picant si maslinele uniform peste fiecare blat de pizza.
- Coaceti pizzle la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute sau pana crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare
Serviti pizza calda, taiata in felii si garnisita cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare vin
O pizza italiana autentica se potriveste perfect cu un vin rosu sec, precum Chianti Classico sau Barbera d’Asti.
Ustensile necesare
- Cutit de bucatarie
- Tava de copt
- Mixer
- Rola pentru framantat aluatul