Pizza italiana autentica

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calda
  • 10 g sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 100 g salam picant
  • 50 g masline negre
  • busuioc proaspat

Instructiuni

  1. Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calda si lasati-o sa se activeze pentru 10 minute.
  2. In cuva unui mixer, amestecati faina cu sarea, apoi adaugati uleiul de masline si drojdia activata.
  3. Puneti aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati-l energic timp de 5-10 minute, pana devine elastic si neted.
  4. Asezati aluatul intr-un vas uns cu ulei, acoperiti-l cu un prosop umed si lasati-l sa dospeasca la temperatura camerei timp de aproximativ o ora sau pana se dubleaza in volum.
  5. Intre timp, preparati sosul de rosii, presarandu-l cu busuioc proaspat.
  6. Preincalziti cuptorul la 250 de grade Celsius.
  7. Dupa ce aluatul a crescut, ontoarceti-l pe o suprafata infainata si impartiti-l in doua bile egale.
  8. Intindeti fiecare bila pe o foaie de hartie de copt, pana obtineti o forma rotunda cu grosimea dorita.
  9. Impartiti sosul de rosii, mozzarella, salamul picant si maslinele uniform peste fiecare blat de pizza.
  10. Coaceti pizzle la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute sau pana crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza calda, taiata in felii si garnisita cu frunze proaspete de busuioc.

Recomandare vin

O pizza italiana autentica se potriveste perfect cu un vin rosu sec, precum Chianti Classico sau Barbera d’Asti.

Ustensile necesare

  • Cutit de bucatarie
  • Tava de copt
  • Mixer
  • Rola pentru framantat aluatul