Ingrediente
- 500g faina
- 7g drojdie uscata
- 320ml apa calduta
- 10g sare
- 100g sos de rosii
- 150g mozzarella
- 50g sunca
- 50g salam picant
- 50g masline negre
- 50g ciuperci
- 50g ardei gras
- 50g ceapa
- 50g parmezan ras
- piper negru macinat
- ulei de masline extra virgin
Instructiuni
- Intr-un castron, amesteca faina cu sarea si drojdia uscata.
- Adauga apa calduta treptat si framanta pana obtii un aluat elastic.
- Acopera castronul cu un prosop si lasa aluatul sa creasca timp de aproximativ 2 ore.
- Intinde aluatul pe o suprafata infainata, in forma rotunda sau dreptunghiulara.
- Unge aluatul cu sos de rosii.
- Presara mozzarella, sunca, salamul picant, maslinele, ciupercile, ardeiul gras si ceapa.
- Adauga parmezan ras si piper negru macinat dupa gust.
- Da pizza la cuptor preincalzit, la temperatura maxima, timp de aproximativ 15-20 minute sau pana cand marginea aluatului devine aurie.
- Scoate pizza din cuptor si adauga un fir subtire de ulei de masline extra virgin pe deasupra.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza italiana traditionala cu o felie generoasa de parmezan ras si o frunza proaspata de busuioc.
Recomandare de vin
Insoteste acest delicios preparat cu un vin rosu sec si echilibrat, cum ar fi Chianti Classico din Italia.
Ustensile necesare
- Tava pentru copt pizza
- Rola pentru intins aluatul
- Cutit pentru feliat ingrediente
- Prosop de bucatarie pentru acoperirea castronului cu aluat