Pizza italiana traditionala

Ingrediente

  • 500g faina
  • 7g drojdie uscata
  • 320ml apa calduta
  • 10g sare
  • 100g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • 50g sunca
  • 50g salam picant
  • 50g masline negre
  • 50g ciuperci
  • 50g ardei gras
  • 50g ceapa
  • 50g parmezan ras
  • piper negru macinat
  • ulei de masline extra virgin

Instructiuni

  1. Intr-un castron, amesteca faina cu sarea si drojdia uscata.
  2. Adauga apa calduta treptat si framanta pana obtii un aluat elastic.
  3. Acopera castronul cu un prosop si lasa aluatul sa creasca timp de aproximativ 2 ore.
  4. Intinde aluatul pe o suprafata infainata, in forma rotunda sau dreptunghiulara.
  5. Unge aluatul cu sos de rosii.
  6. Presara mozzarella, sunca, salamul picant, maslinele, ciupercile, ardeiul gras si ceapa.
  7. Adauga parmezan ras si piper negru macinat dupa gust.
  8. Da pizza la cuptor preincalzit, la temperatura maxima, timp de aproximativ 15-20 minute sau pana cand marginea aluatului devine aurie.
  9. Scoate pizza din cuptor si adauga un fir subtire de ulei de masline extra virgin pe deasupra.

Recomandare Prezentare

Serveste pizza italiana traditionala cu o felie generoasa de parmezan ras si o frunza proaspata de busuioc.

Recomandare de vin

Insoteste acest delicios preparat cu un vin rosu sec si echilibrat, cum ar fi Chianti Classico din Italia.

Ustensile necesare

  • Tava pentru copt pizza
  • Rola pentru intins aluatul
  • Cutit pentru feliat ingrediente
  • Prosop de bucatarie pentru acoperirea castronului cu aluat