Ingrediente:
- 500 g de făină
- 350 ml de apă călduță
- 25 g de drojdie proaspătă
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 4 linguri de ulei de măsline
- 400 g de roșii în bulion din conservă
- 300 g de mozzarella proaspătă
- Pătrunjel proaspăt
- Sare
- Piper
- Oregano
Instructiuni:
- Într-un bol, amestecă făina cu sarea.
- În alt bol, dizolvă drojdia în apă călduță cu zahărul.
- Toarnă amestecul de drojdie peste făină și frământă timp de 10 minute, adăugând uleiul treptat.
- Coprește aluatul și lasă-l să crească timp de o oră.
- Răstoarnă aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și împarte-l în două părți egale.
- Întinde fiecare bucată de aluat într-o formă rotundă.
- Așază aluatul întins pe o foaie de copt și adaugă bulionul de roșii, mozzarella tăiată felii, sare, piper și oregano.
- Coace pizza în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de 10-15 minute sau până când marginile se rumenesc ușor.
Recomandare Prezentare:
Serviți pizza Margherita caldă, tăiată în bucăți dreptunghiulare sau triunghiulare. Decorati cu frunze proaspete de pătrunjel.
Recomandare de vin:
Pentru a însoți pizza Margherita recomandăm un vin roșu ușor, precum un Chianti din Italia sau un Pinot Noir din Franța.
Ustensile necesare:
Pentru prepararea pizza Margherita veți avea nevoie de o tavă de copt, un bol, o lingură, un cuțit și o foaie de copt.