Pizza Margherita

Ingrediente:

– 500 g faina

– 325 ml apa calduta

– 10 g drojdie

– 1 lingurita zahar

– 1 lingurita sare

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam zaharul.
  2. Lasam amestecul sa stea timp de 10 minute, pana cand drojdia incepe sa fermenteze si se formeaza o spuma la suprafata.
  3. Intr-un alt bol, amestecam faina si sarea.
  4. Cand drojdia este pregatita, o adaugam peste faina si incepem sa framantam aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana cand devine elastic si lucios.
  5. Dam aluatul forma unei bile si il lasam sa creasca intr-un bol uns cu ulei, acoperit cu un prosop umed, timp de aproximativ o ora, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  6. Preincalzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
  7. Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale si il intindem pe o suprafata usor infainata, formand cele doua blaturi de pizza.
  8. Punem blatul de pizza intr-o tava de tarta sau pe o tava de copt si il umplem cu ingrediente la alegere, precum sos de rosii, mozzarella si frunze de busuioc.
  9. Coacem pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand crusta devine aurie si ingredientele se topesc si se rumenesc frumos.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde.

Recomandare vin de baut:

O pizza Margherita merge de minune alaturi de un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

– Bol

– Lingura

– Tava de tartapoti

– Tava de copt