Ingrediente:
- 500 g de faina
- 7 g de drojdie uscata
- 300 ml de apa calda
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 200 g de rosii in bulion
- 200 g de mozzarella
- 2 linguri de ulei de masline
- Frunze de busuioc proaspat
Instructiuni:
- Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia uscata si sarea. Adaugati apa calda si zaharul si framantati pana obtineti un aluat elastic.
- Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasati-l sa creasca la temperatura camerei timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
- Rupeti rosile in bulion si amestecati-le cu uleiul de masline intr-un bol. Taie mozzarella in felii subtiri.
- Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intindeti aluatul pe o foaie de copt si intindeti sosul de rosii uniform peste acesta. Adaugati feliile de mozzarella si frunzele de busuioc proaspat.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute sau pana cand crusta devine aurie.
Prezentare:
Serviti pizza Margherita calda, alaturi de o salata proaspata cu dressing de ulei de masline si otet balsamic.
Recomandare de vin:
Pentru o combinatie perfecta, incercati un vin rosu sec, precum Chianti din Toscana, Italia.
Ustensile necesare:
- Cuptor pentru copt
- Foaie de copt
- Bol pentru framantat
- Tocator de rosii
- Mixer cu pene pentru sosul de rosii