Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 500 g de faina
  • 7 g de drojdie uscata
  • 300 ml de apa calda
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 200 g de rosii in bulion
  • 200 g de mozzarella
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Frunze de busuioc proaspat

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia uscata si sarea. Adaugati apa calda si zaharul si framantati pana obtineti un aluat elastic.
  2. Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si lasati-l sa creasca la temperatura camerei timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
  3. Rupeti rosile in bulion si amestecati-le cu uleiul de masline intr-un bol. Taie mozzarella in felii subtiri.
  4. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intindeti aluatul pe o foaie de copt si intindeti sosul de rosii uniform peste acesta. Adaugati feliile de mozzarella si frunzele de busuioc proaspat.
  5. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute sau pana cand crusta devine aurie.

Prezentare:

Serviti pizza Margherita calda, alaturi de o salata proaspata cu dressing de ulei de masline si otet balsamic.

Recomandare de vin:

Pentru o combinatie perfecta, incercati un vin rosu sec, precum Chianti din Toscana, Italia.

Ustensile necesare:

  • Cuptor pentru copt
  • Foaie de copt
  • Bol pentru framantat
  • Tocator de rosii
  • Mixer cu pene pentru sosul de rosii