Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 conserva rosii in bulion
  • 200 g mozzarella
  • 12-15 frunze de busuioc proaspat
  • sare si piper
  • ulei de masline

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.
  2. Se adauga faina si sarea si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen.
  3. Se adauga uleiul si se framanta aluatul timp de 5-7 minute.
  4. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.
  5. Cu un sucitor, se intinde aluatul pe masa de lucru si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
  6. Se intinde sosul de rosii pe aluat si apoi se adauga felii de mozzarella.
  7. Se condimenteaza cu sare, piper si frunze de busuioc.
  8. Se coace pizza in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius timp de 15-20 de minute sau pana cand marginile sunt rumenite.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita se poate servi alaturi de o salata verde proaspata sau ca fel principal, alaturi de o garnitura de legume.

Recomandare vin:

Pentru a completa savoarea unei Pizza Margherita, recomand un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti din Italia.

Ustensile necesare:

  • bol
  • sucitor
  • tava pentru copt