Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 300ml apa calda
  • 10g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 200g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
  2. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si faci o adancitura in mijloc. Intr-un pahar separat, amesteca drojdia cu apa calda si las-o sa se activeze timp de 10 minute.
  3. Adauga drojdia activata si uleiul de masline in adancitura din mijlocul fainii si amesteca usor pana cand obtii un aluat moale.
  4. Pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si frama cu mainile timp de aproximativ 10 minute pana devine neted si elastic.
  5. Acopera aluatul cu un prosop umed si lasa-l sa creasca timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  6. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt.
  7. Intinde sosul de rosii peste aluat si adauga mozzarella taiata felii.
  8. Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, pana cand marginea crustei este auriu-inchisa.
  9. Scoate pizza din cuptor si presara frunze de busuioc pe deasupra. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza Margherita fierbinte, taiata in felii. Poate fi acompaniata de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin:

Pizza Margherita se potriveste de minune cu un Chianti clasic din Italia.

Ustensile necesare:

  • bol
  • pahar
  • suprafata de lucru
  • tava de copt
  • hartie de copt
  • cutit