Ingrediente:
- 500g faina
- 300ml apa calda
- 10g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 200g sos de rosii
- 150g mozzarella
- frunze proaspete de busuioc
- sare si piper
Instructiuni:
- Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
- Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si faci o adancitura in mijloc. Intr-un pahar separat, amesteca drojdia cu apa calda si las-o sa se activeze timp de 10 minute.
- Adauga drojdia activata si uleiul de masline in adancitura din mijlocul fainii si amesteca usor pana cand obtii un aluat moale.
- Pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si frama cu mainile timp de aproximativ 10 minute pana devine neted si elastic.
- Acopera aluatul cu un prosop umed si lasa-l sa creasca timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt.
- Intinde sosul de rosii peste aluat si adauga mozzarella taiata felii.
- Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, pana cand marginea crustei este auriu-inchisa.
- Scoate pizza din cuptor si presara frunze de busuioc pe deasupra. Condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza Margherita fierbinte, taiata in felii. Poate fi acompaniata de o salata verde proaspata.
Recomandare de vin:
Pizza Margherita se potriveste de minune cu un Chianti clasic din Italia.
Ustensile necesare:
- bol
- pahar
- suprafata de lucru
- tava de copt
- hartie de copt
- cutit