Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 250g făină
  • 150ml apă
  • 5g drojdie
  • 5g sare
  • 400g bulgăre de unt
  • 200g roșii
  • 200g mozzarella
  • 10 frunze de bazilic
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Instructiuni:

  1. Pregătește aluatul pentru pizza, amestecând făina, apa, drojdia și sarea.
  2. Framântă aluatul timp de 5 minute, apoi lasă-l să se odihnească timp de 1 oră.
  3. Cu ajutorul unui sucitor, întinde aluatul în formă de cerc.
  4. Unge blatul cu ulei de măsline și adaugă roșiile tăiate felii și mozzarella ruptă bucăți.
  5. Presară frunzele de bazilic, sare și piper.
  6. Coace pizza în cuptorul preîncălzit la 250°C timp de 12-15 minute, sau până când marginea devine crocantă și bronzată.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza Margherita fierbinte, după ce ai presărat un strat subțire de ulei de măsline pe deasupra și după ce ai presărat frunze proaspete de busuioc.

Recomandare de Vin:

Pentru a completa savoarea pizzei Margherita, recomandăm să o însoțiți cu un vin alb sec, cum ar fi un Pinot Grigio. Acesta va echilibra gustul mozzarellei și al roșiilor.

Ustensile necesare:

  • Sucitor
  • Cuptor
  • Tavă de copt