Pizza Margherita

Ingrediente

  • 250g faina
  • 150ml apa calduta
  • 5g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • frunze de busuioc proaspete
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si sarea.
  2. Se adauga treptat apa calduta si se framanta bine pana cand se obtine un aluat elastic.
  3. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Se incinge cuptorul la temperatura maxima.
  5. Se intinde aluatul intr-o forma rotunda pe o foaie de copt, apoi se adauga sosul de rosii uniform pe toata suprafata.
  6. Se adauga mozzarella taiata felii si frunzele de busuioc.
  7. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Se coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
  9. Se serveste imediat, de preferat fierbinte.

Recomandare Prezentare

Pizza Margherita poate fi servita ca si fel principal, alaturi de o salata proaspata.

Recomandare de Vin

Pentru a acompania pizza Margherita recomandam un vin rosu sec, cu arome de fructe rosii si taninuri moi.

Ustensile Necesare

  • Tavi pentru copt
  • Foaie de copt
  • Tocator
  • Cutit de bucatarie
  • Sitza