Ingrediente
- 250g faina
- 150ml apa calduta
- 5g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 150g mozzarella
- frunze de busuioc proaspete
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si sarea.
- Se adauga treptat apa calduta si se framanta bine pana cand se obtine un aluat elastic.
- Se lasa aluatul la crescut intr-un loc cald timp de aproximativ 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Se incinge cuptorul la temperatura maxima.
- Se intinde aluatul intr-o forma rotunda pe o foaie de copt, apoi se adauga sosul de rosii uniform pe toata suprafata.
- Se adauga mozzarella taiata felii si frunzele de busuioc.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
- Se serveste imediat, de preferat fierbinte.
Recomandare Prezentare
Pizza Margherita poate fi servita ca si fel principal, alaturi de o salata proaspata.
Recomandare de Vin
Pentru a acompania pizza Margherita recomandam un vin rosu sec, cu arome de fructe rosii si taninuri moi.
Ustensile Necesare
- Tavi pentru copt
- Foaie de copt
- Tocator
- Cutit de bucatarie
- Sitza