Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g rosii in bulion
  • 200 g mozzarella
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare si piper

Instructiuni:

Intr-un bol, amestecati faina, drojdia, zaharul si sarea. Adaugati apa treptat si framantati pana obtineti o compozitie omogena. Acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit timp de aproximativ 2 ore.

In acest timp, incalziti cuptorul la 220°C si pregatiti un vas pentru pizza.

Rozati blatul de pizza cu bulionul de rosii si adaugati mozzarella taiata cubulete. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza Margherita calda, presarata cu frunze de busuioc proaspete.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a acompania pizza Margherita, va recomandam un vin rosu sec, precum Chianti.

Ustensile necesare:

  • Tava/petra
  • Folie de copt
  • Tocator
  • Cuptor