Pizza Margherita

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 200ml apa calda
  • 10g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 100g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • 5 frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati drojdia cu apa calda si lasati-o sa se activeze pentru aproximativ 10 minute.
  2. Intr-un alt bol, amestecati faina si sare. Adaugati treptat apa cu drojdie si framantati pana cand obtineti un aluat elastic.
  3. Asezati aluatul intr-un loc cald si lasati-l sa creasca timp de o ora.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina. Formati o baza rotunda de pizza.
  5. Incalziti cuptorul la 220°C.
  6. Coaceti pizza in cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
  7. Scoateti pizza din cuptor si presarati frunzele de busuioc proaspat. Adaugati sare, piper si ulei de masline dupa gust.
  8. Serviti pizza Margherita calda, alaturi de un vin rosu uscat si ustensile pentru a o taiat si servi.

Recomandare Prezentare:

Pizza Margherita poate fi servita alaturi de o salata verde sau ca atare, intr-un mod simplu dar delicios.

Recomandare de vin de baut:

Recomandam sa savurati pizza Margherita alaturi de un vin rosu uscat, cum ar fi Chianti din Italia sau Merlot din Franta.

Ustensile necesare:

Pentru a prepara si servi pizza Margherita aveti nevoie de o tava de copt, un cutit pentru a o taia, o spatula pentru a o scoate din cuptor si farfurii pentru a o servi.