Ingrediente:
- 300g faina
- 200ml apa calda
- 10g drojdie
- 1 lingurita sare
- 100g sos de rosii
- 150g mozzarella
- 5 frunze de busuioc proaspat
- 1 lingurita ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un bol, amestecati drojdia cu apa calda si lasati-o sa se activeze pentru aproximativ 10 minute.
- Intr-un alt bol, amestecati faina si sare. Adaugati treptat apa cu drojdie si framantati pana cand obtineti un aluat elastic.
- Asezati aluatul intr-un loc cald si lasati-l sa creasca timp de o ora.
- Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina. Formati o baza rotunda de pizza.
- Incalziti cuptorul la 220°C.
- Coaceti pizza in cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
- Scoateti pizza din cuptor si presarati frunzele de busuioc proaspat. Adaugati sare, piper si ulei de masline dupa gust.
- Serviti pizza Margherita calda, alaturi de un vin rosu uscat si ustensile pentru a o taiat si servi.
Recomandare Prezentare:
Pizza Margherita poate fi servita alaturi de o salata verde sau ca atare, intr-un mod simplu dar delicios.
Recomandare de vin de baut:
Recomandam sa savurati pizza Margherita alaturi de un vin rosu uscat, cum ar fi Chianti din Italia sau Merlot din Franta.
Ustensile necesare:
Pentru a prepara si servi pizza Margherita aveti nevoie de o tava de copt, un cutit pentru a o taia, o spatula pentru a o scoate din cuptor si farfurii pentru a o servi.